Mousse au chocolat

de Ligia Bxl in Dulciuri, 2 Iun 2014 | 9207 vizualizari

 

Acest desert nu necesita coacere , si este facut fara oua :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida fara zahar
  • 150 ml ulei de masline
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu alune(cu bucatele de alune,nu intregi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla  care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune).

Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct peste frisca ptr ca se topeste.

Se bate frisca(frisca nu trebuie sa fie dulce ptr ca mousseul va fi prea dulce,acum la alegerea fiecaruia).

Se incorporeaza jumatate din cicolata cu frisca usor cu o spatula apoi se adauga cealalta jumatate si se amesteca pana se incorporeaza bine si va avea o culoare lucioasa.Se pune cu lingura sau cu un poshe a douille in pahare sau boluri si se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mousse cu doua feluri de ciocolata